Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

bluemaplee

1. 8. 2010 17:59
Proč si myslíte, že bezpečnostní buzerace

je příznakem "buranství" a střetu civilizací??? Minulý půlrok jsem byla v Itálii - do baziliky sv. Marka v Benátkách musíte odložit jakýkoliv batoh v úschovně o několik ulic dále...před bazilikou sv. Petra v Římě procházíte bezpečnostní kontrolou jako na letišti - výsledek - o Velikonocích dvouhodinová fronta kolem celého náměstí...., totéž do galerie Uffizi ve Florencii (pán přede mnou pípal, takže mu zcela bez okolků otevřeli a zkontrolovali batoh) či do Vatikánských muzeí. Stejně tak do mozaikového areálu v Ravenně také musíte aspoň symbolicky skrze rám..... Ve Ferraře na velmi skromné výstavě v 10 malých místnostech o okruhu kolem A. Maegheta bylo zakázáno používat mobil - mobilující dáma byla ihned napomenuta a málem vyvedena dohledem, který byl v každé místnosti...Záchody obvykle zdarma nebo bez hajzlbáby, zato s turniketem, který vás bez zaplacení nepustí...a i zde někteří lidé koumali, jak to překonat...A Čechy jsou mimochodem velmi krásné i bez Cartiera, jen to nevidíme....

0 0
možnosti

klarisah

2. 8. 2010 8:58
Re: Proč si myslíte, že bezpečnostní buzerace

V Římě jsem byla před šesti lety a na kontroly, turnikety ani bezpečnostní rámy si nepamatuju, ani na placení na záchodech... Bezpečnost mi pochopitelně nevadí, ale symbolická bezpečnost - jak trefně píšete, mi přijde poněkud na dvě věci a je to pro mě buzerace - věřte nebo ne, do mojí kabelky by se vešli větší (i horší věci) než je jenom pepřák. Když si zkrátka koupím vstupenku za 400 stovky, tak očekávám, nejen že uvidím pár šmuků, ale že k tomu budou navázány i odpovídající služby (audio guide, záchody zdarma, příjemnou obsluhu atd.). A Čechy krásné jsou, Češi už jsou krásní poněkud míň (a to nemyslím jenom svým zevnějškem).

0 0
možnosti

oldiess

1. 8. 2010 17:00
Tak to teda ještě zlatý fusky v sandálech

;-D

0 0
možnosti

Roman Potoczný

1. 8. 2010 16:10
Velmi pěkně a trefně napsáno ...

... hodinky Cartier tam k vidění nebyly? ... R^

0 0
možnosti

klarisah

1. 8. 2010 16:29
Re: Velmi pěkně a trefně napsáno ...

Díky :). Hodinek tam bylo taky spousty.

0 0
možnosti
  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2608x
Prý vypadám exoticky a mám docela hezký … oči. Miluju umění, muže (někdy, některé) a ženy. Často tlachám v kavárnách a občas hraju divadlo. Jsem naivní cíťa a podle toho tento blog vypadá.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky