Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Princové a ti ostatní

„Moje kamarádka si pro mě představovala někoho, kdo mě bude na rukou nosit. Ale víte co, svět není ideální! Takhle to přece nikdy není! Proto ona dodneška partnera nemá, já ano.“ Vendula Auš Svobodová. Zaklapla jsem starší číslo časopisu pro ženy. Být kamarádkou Vendulky, už s ní nikdy nepromluvím! Byla moje první myšlenka. A nemá náhodou pravdu? Byla moje druhá myšlenka.

Už od našich dětských let, nás maminky, televize a knížky krmí oněmi kouzelnými příběhy. Dívka, kterou šikanuje nevlastní matka, ztratí na plese střevíček, najde ho sličný princ. A je z toho pochopitelně láska jak trám. Blond kráska, co se takhle jednou píchla do prstu, usne, ale ani zámek obrostlý roštím, ani sto let jejího sladkého snění, nebrání tomu, aby se do ní zamiloval statný jinoch. A nebo ta nafoukaná mrcha, co je líná zavázat si střevíček! Nakonec klofne mladého krále i s celým královstvím!

Ano všechny sníme o princi. O tom, že má postavu jako Brad Pitt, bydlí v něčem, co nám silně připomíná zámek na Loiře a s úsměvem na rtech nás nosí na rukou… Sníme do té doby, než nastane střet s realitou.

Přijde náš náctiletý věk. Najednou nás život postaví, před „Muže“. Blonďáček s andělskýma očima, co kouří na záchodech a hrozí mu zvláštní škola. Naše srdíčko se rozbuší pokaždé, co nás mine na školní chodbě a na Valentýna mu posíláme zamilovaná psaní. Je to poprvé, co naše představy dostanou na frak. Princ nám nezavazuje střevíček a nebudí nás polibkem. Princ na nás bohapustě kašle a radši hulí za školou s tou čůzou Evou Čundrlíkovou.

A pak se to veze. První rande, první sex, první vážná známost. Jednoho dne sedíme u snídaně naproti muži. Prohlížíme si, jak srká kafe, jak mu drobky padají do klína a jak má na sobě třetí den to stejné tričko. Horko těžko jsme ho lovily někdy před lety u táboráku, posléze nás týral tím, že nevolal a teď se vedle něj den co den budíme – budíkem.

Díváme se na muže, který není ani trochu princ. Nelíbá nám ručku, nebudí nás ze sna polibkem a ani blbou kecku nám nikdy nezaváže.

Tyhle úvahy bývají vstupenkou do pekla – stačí jediné… aby nám přes cestu přeběhly blond vlasy a andělské oči – i po dvaceti letech nebesky modré. Donese nám květiny, pozve nás na víno a na skvělý výlet. Okouzluje nás vtipnými historkami, baví nás jeho inteligence a rozhled, umí se oblékat, voní. Žijeme svojí pohádku. Někdy pálíme mosty, někdy nám zbydou poslední zbytky rozumu. A velmi, velmi zřídkakdy to vyjde.

Dřív nebo později vyjde na světlo boží komplikovaný život princův. Děťátko v Plzni? Manželka v luxusní klícce za Prahou? Další tři (jeho) princezny v naší ulici? Nastává střet s realitou číslo dvě. Pohádky jsou iluze.

Je hezké mít svoje sny. Je hezké hledat prince. Ale ten princ občas sedí naproti nám. Možná mu padají drobky od pusy, možná mu budeme muset koupit parfém a možná nemá ani ty blond vlasy. Ale víme, že je ochotný nás na rukou nosit. Jenom zkrátka nemá takové svaly jako kdysi.

 

Napsáno pro www.managerka.cz

Autor: Klára Hüttlová | pondělí 30.5.2011 17:11 | karma článku: 17,17 | přečteno: 2240x
  • Další články autora

Klára Hüttlová

Proč se učíš švédsky? (2. část)

Sever je zkrátka návykovej. Jednou přeplujete Öresund (slabším povahám ostatně stačí nalodit se v Rostocku směr Dánsko) a jste chyceni. To vám řeknou všichni u nás v kurzu a nejen tam. Vážně. Chcete-li si zachovat jasnou mysl, bystrý úsudek, klidné spaní a i nadále se pohupovat na měkkém obláčku sladké nevědomosti, rozhodně nepřemýšlejte nad severem. (První část naleznete tady)

13.4.2015 v 22:19 | Karma: 12,44 | Přečteno: 646x | Diskuse| Cestování

Klára Hüttlová

Proč se učíš švédsky? (1. část)

Sever je zkrátka návykovej. Jednou přeplujete Öresund (slabším povahám ostatně stačí nalodit se v Rostocku směr Dánsko) a jste chyceni. To vám řeknou všichni u nás v kurzu a nejen tam. Vážně. Chcete-li si zachovat jasnou mysl, bystrý úsudek, klidné spaní a i nadále se pohupovat na měkkém obláčku sladké nevědomosti, rozhodně nepřemýšlejte nad severem.

11.4.2015 v 22:13 | Karma: 12,26 | Přečteno: 853x | Diskuse| Cestování

Klára Hüttlová

Koktejly a sny

- Žádní negramotní taxikáři, žádní kokrhající kohouti uprostřed noci, nikdo se se mnou nechce vyfotit, nikdo mi nenabízí úžasný naušničky, netroubí se tady, nedávaj tu super hindy filmy, zima je tu, krysy tu neběhaj... Je to tady strašně sterilní. - Zaúpěla jsem při pohledu na listopadovou Prahu. Taxikář na se na mě otočil a pozdvihl obočí.

9.12.2012 v 15:07 | Karma: 11,19 | Přečteno: 1345x | Diskuse| Cestování

Klára Hüttlová

Uměleckoprůmyslový víkend

Chodit na muzejní noc je čistej nerozum. To ví každém malej harant. Vzpomínám si, bylo to před lety, nic zlého netuše, dojela jsem na Staroměstskou a vstoupila do Uměleckoprůmyslového muzea. Temno, mraky lidí, někde v dáli tušené, chabě osvícené exponáty.Dav mě nesl, sotva jsem popadala dech a marně hledala ceduli s nápisem „Východ“. Svůj omyl jsem nakonec rozdýchávala na schodech s výhledem na židovský hřbitov. Snažila jsem se najít pokoj v duši.

1.7.2011 v 16:20 | Karma: 10,25 | Přečteno: 1725x | Diskuse| Kultura

Klára Hüttlová

Kolik stojí sex? A kolik láska?

Doba konzumu a nakupování nás mění ve zvířátka. Nejdříve sedíme dlouhé hodiny připoutání ke kancelářské židli, abychom posléze trávili volné chvíle lovem v nákupních centrech. Všechno má svojí cenu – víno z Francie, nový parfém od Gucciho i boty od Baťy. Víme, kde nakoupit levně i kde nakoupit luxusně. Dovedeme si spočítat, kolik utratit za pravou pashiminu a je nám jasné, že ta od vietnamského klenotníka z rohu ulice, je dobrá leda tak na vytření podlahy. Ocenit dokážeme všechno. Ale jaká cenovka visí na komoditách jako sex, vztah a láska?

30.6.2011 v 23:03 | Karma: 16,49 | Přečteno: 2889x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno 

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Narušitelé jsou všude. Čínská rozvědka přitvrzuje, chlubí se i českým zářezem

23. dubna 2024

Premium Čínské tajné služby v posledních letech posilují svůj vliv a nebojí se ani prezentace na sociálních...

Sami máme málo. Evropa váhá nad systémy protivzdušné obrany pro Ukrajinu

23. dubna 2024  19:53

Mnohé evropské státy včetně Francie nejsou ochotné zříci se ve prospěch Ukrajiny svých...

Ursula von der Leyenová přijede v rámci předvolební kampaně do Prahy

23. dubna 2024  19:38

Šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová přicestuje v úterý 30. dubna do Prahy. V rámci...

  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2608x
Prý vypadám exoticky a mám docela hezký … oči. Miluju umění, muže (někdy, některé) a ženy. Často tlachám v kavárnách a občas hraju divadlo. Jsem naivní cíťa a podle toho tento blog vypadá.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky